Zala megyei összesítő

2019. 01. 02., sze - 06:56
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Cserszegtomaj külterületén, a Hévízi út felé közlekedett egy férfi Opel Zafira típusú személyautóval 2019. január 1-jén, amikor a sebessége helytelen megválasztása miatt lesodródott az útról és felborult. A balesetben a sofőr könnyű sérülést szenvedett.

Egy férfi közlekedett egy lovas szekérrel Orbányosfa és Nagykapornak között 15 óra 45 perckor, amikor leakadt az első két ló a fogatról és elszaladtak a 76-os főúton. Az egyik állat egy szabályosan közlekedő Ford típusú személyautó elé szaladt, ami elütötte. A balesetben a sofőr könnyű sérülést szenvedett, míg a ló a helyszínen elpusztult.

Lovászi irányából Lenti felé közlekedett a 7538-as számú mellékúton egy férfi és utasai 16 óra 15 perckor Fiat típusú személyautóval, amikor a sofőr az egyik kanyarban nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét és felborult. A balesetben két utas könnyű sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány hat személyt fogott el, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet pedig az ellene érvényben lévő körözés alapján. A zalai járőrök 18 főt állítottak elő, közülük 10-et bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést két esetben foganatosítottak.

Az alkoholszonda két esetben mutatott pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.