Zala megyei összesítő

2019. 01. 02., sze - 06:56
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Cserszegtomaj külterületén, a Hévízi út felé közlekedett egy férfi Opel Zafira típusú személyautóval 2019. január 1-jén, amikor a sebessége helytelen megválasztása miatt lesodródott az útról és felborult. A balesetben a sofőr könnyű sérülést szenvedett.

Egy férfi közlekedett egy lovas szekérrel Orbányosfa és Nagykapornak között 15 óra 45 perckor, amikor leakadt az első két ló a fogatról és elszaladtak a 76-os főúton. Az egyik állat egy szabályosan közlekedő Ford típusú személyautó elé szaladt, ami elütötte. A balesetben a sofőr könnyű sérülést szenvedett, míg a ló a helyszínen elpusztult.

Lovászi irányából Lenti felé közlekedett a 7538-as számú mellékúton egy férfi és utasai 16 óra 15 perckor Fiat típusú személyautóval, amikor a sofőr az egyik kanyarban nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét és felborult. A balesetben két utas könnyű sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány hat személyt fogott el, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet pedig az ellene érvényben lévő körözés alapján. A zalai járőrök 18 főt állítottak elő, közülük 10-et bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést két esetben foganatosítottak.

Az alkoholszonda két esetben mutatott pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hajnali garázdaság

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a bevásárlókocsival dobálózó 25 éves helyi lakost.

 

Falfirkák városszerte

A szekszárdi rendőrök három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a város különböző pontjain legalább 51 graffitit készítettek.

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.