Zala megyei összesítő

2019. 01. 02., sze - 06:56
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Cserszegtomaj külterületén, a Hévízi út felé közlekedett egy férfi Opel Zafira típusú személyautóval 2019. január 1-jén, amikor a sebessége helytelen megválasztása miatt lesodródott az útról és felborult. A balesetben a sofőr könnyű sérülést szenvedett.

Egy férfi közlekedett egy lovas szekérrel Orbányosfa és Nagykapornak között 15 óra 45 perckor, amikor leakadt az első két ló a fogatról és elszaladtak a 76-os főúton. Az egyik állat egy szabályosan közlekedő Ford típusú személyautó elé szaladt, ami elütötte. A balesetben a sofőr könnyű sérülést szenvedett, míg a ló a helyszínen elpusztult.

Lovászi irányából Lenti felé közlekedett a 7538-as számú mellékúton egy férfi és utasai 16 óra 15 perckor Fiat típusú személyautóval, amikor a sofőr az egyik kanyarban nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét és felborult. A balesetben két utas könnyű sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány hat személyt fogott el, közülük ötöt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet pedig az ellene érvényben lévő körözés alapján. A zalai járőrök 18 főt állítottak elő, közülük 10-et bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést két esetben foganatosítottak.

Az alkoholszonda két esetben mutatott pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lőfegyverrel akart trafikot rabolni Pécsett.

 

Használaton kívüli benzinkútról loptak

A kisteleki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három baksi férfit, akik különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról.

 

Őrizetben

A Pest megyei nyomozók egy 24 éves pándi férfi ellen indítottak eljárást emberölés és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

 

Megszólalt a riasztó, lebukott a tolvaj

Velencén, egy építés alatt álló ingatlanból akart egy férfi eltulajdonítani kábeleket, szigetelőanyagokat, alkatrészeket, ám a riasztó berendezés megszólalt és a tulajdonos bejelentésére a járőrök a helyszín közelében elfogták a tettest.