Zala megyei összesítő

2019. 02. 20., sze - 07:08
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy férfi Nagyrécsén, a Kossuth utca 93. szám előtti hídról tolatott Volkswagen típusú gépjárművel 2019. február 19-én 11 óra 41 perckor, amikor nem vette észre a mögötte haladó Fiat típusú személyautót és összeütköztek. Az utóbbi gépjárműben a sofőr és utasa könnyű sérülést szenvedtek.

Fiat

Egy férfi közlekedett kerékpárral Szepetneken, a Petőfi utcában 14 óra 20 perckor, amikor figyelmetlensége és ittas állapota miatt elesett. A férfi a balesetben könnyű sérülést szenvedett.

Zalalövő irányából Zalaegerszeg felé a kerékpárúton közlekedett egy férfi kerékpárjával 15 óra 10 perckor, amikor a 74141-es számú út és a kerékpárút kereszteződésénél figyelmen kívül hagyta a jelzőtábla utasításait és nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő személyautónak, amivel összeütközött. A balesetben a biciklis súlyos sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány hat személyt fogott el, közülük egyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten, ötöt pedig az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A zalai járőrök nyolc főt állítottak elő, közülük hetet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést három esetben foganatosítottak.

Az alkoholszonda egy esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzött járművezetőknél Zala megyében.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem sokáig örülhettek a zsákmánynak

Békésen, egy üzlet előtt cigarettát kért egy páros nő tagja egy járókelőtől. Miközben szóval tartotta az idős asszonyt, a társa elszaladt az asszony szatyrával, amiben több tízezer forint volt. A rendőrök egy óra alatt elfogták a párost és visszaszerezték a pénzt.

 

Nem állt meg

Soltvadkerttől Kecskemétig követték azt a járművet, amelynek sofőrje kivonta magát a rendőri intézkedés alól. A férfi elszámoltatása folyamatban van.

 

Keressük Cseh Istvánt

A kisteleki rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 43 éves ópusztaszeri férfi megtalálásában.

 

Kutyákat keresünk!

Szolgálati kutyáink utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tartunk 2022. január 31-én.

 

Látta a balesetet?

Azok jelentkezését várjuk, akik látták a Fülöp és Penészlek között történt balesetet, és körülményeiről érdemleges információval rendelkeznek.