Zala megyei összesítő

2019. 02. 20., sze - 07:08
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy férfi Nagyrécsén, a Kossuth utca 93. szám előtti hídról tolatott Volkswagen típusú gépjárművel 2019. február 19-én 11 óra 41 perckor, amikor nem vette észre a mögötte haladó Fiat típusú személyautót és összeütköztek. Az utóbbi gépjárműben a sofőr és utasa könnyű sérülést szenvedtek.

Fiat

Egy férfi közlekedett kerékpárral Szepetneken, a Petőfi utcában 14 óra 20 perckor, amikor figyelmetlensége és ittas állapota miatt elesett. A férfi a balesetben könnyű sérülést szenvedett.

Zalalövő irányából Zalaegerszeg felé a kerékpárúton közlekedett egy férfi kerékpárjával 15 óra 10 perckor, amikor a 74141-es számú út és a kerékpárút kereszteződésénél figyelmen kívül hagyta a jelzőtábla utasításait és nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő személyautónak, amivel összeütközött. A balesetben a biciklis súlyos sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány hat személyt fogott el, közülük egyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten, ötöt pedig az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A zalai járőrök nyolc főt állítottak elő, közülük hetet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést három esetben foganatosítottak.

Az alkoholszonda egy esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzött járművezetőknél Zala megyében.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy iráni határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Feltörte a fiókot

Egy nagymányoki férfit gyanúsítanak a bonyhádi rendőrök azzal, hogy volt barátnője egyik közösségi portálon lévő fiókját feltörte, és onnan fenyegető tartalmú üzeneteket küldött.

 

Valótlan bejelentés

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint valótlan tartalmú bejelentést tett a Kalocsai Járási Hivatalban.

 

Polgárőr nap elismerésekkel

Újkígyóson rendezte meg a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyei polgárőr napot. A rendezvényen polgárőrök és rendőrök részesültek elismerésben.

 

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.