Zala megyei összesítő

2019. 12. 01., v - 07:53
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 38 éves férfi közlekedett BMW típusú személyautóval – érvényes vezetői engedély nélkül - 2019. november 30-án 19 óra 10 perckor Zalacséb belterületén, a Rákóczi Ferenc utcában Zalaegerszeg irányába. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban a záróvonalat átlépve egy járműszerelvény előzésébe kezdett, majd a forgalmi sávba való visszasorolása során - feltehetően ittassága miatt - megcsúszott, letért az úttestről, és a jobb oldali vízelvezető árokban található villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében a gépkocsi vezetője, és egyik női utasa könnyű sérülést szenvedett.

Egy 15 éves, fiatalkorú közlekedett Mazda típusú gépkocsival 21 óra 50 perckor a 7362-es számú mellékúton Pókaszepetk irányából Gyűrűs felé, amikor a 17-es kilométerszelvénynél letért az útról, majd egy fának ütközve többször megpördült, és oldalára fordulva állt meg. A járművezetőnél felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezért további mintavételre előállították. Ő és férfi utasa a baleset során könnyű sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány két személyt fogott el, egyiküket bűncselekmény elkövetésén érték tetten. A zalai járőrök két főt állítottak elő, biztonsági intézkedést egy esetben foganatosítottak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel a tragédiák megelőzhetők!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .