Zsebtolvajlás útján szerzett pénzt a férfi, a rendőrök azonosították és elfogták

2020. 11. 20., p - 09:54
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Lopás miatt indult nyomozás, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai szerint bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. október 16-án, délután arról, hogy egy veszprémi boltban egy vásárlót megloptak. Az ismeretlen tettes egy idős nő kabátzsebéből észrevétlenül kiemelte a benne lévő pénztárcát, majd miután abból húszezer forintot magához vett, megkísérelte visszacsempészni a sértett ruházatába. Ez azonban már nem sikerült a férfinak, a tárca a padlóra esett, a meglopott pedig felfigyelt a tolvajra, aki sietve elhagyta az áruházat.

A veszprémi rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, aki autóbusszal elhagyta a megyeszékhelyet, és Zircen keresztül utazott tovább. A 26 éves férfit egy Győr-Moson-Sopron megyei településen fogták el 2020. október 23-án, majd előállították az illetékes rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a veszprémi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam