Csekkold le az úti okmányaidat!

2019. 12. 10., k - 15:22
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Nem csak az úti okmány elvesztését vagy eltulajdonítását kell bejelenteni a hatóság számára, hanem az esetleges megtalálás tényét is.

 

.

Magyarország is csatlakozott az Interpol úti okmányokkal kapcsolatos lakossági tudatosságnövelő kampányához. Az akció annak érdekében indult, hogy csökkentse azoknak az eseteknek a számát, amelyeket jellemzően olyan utazni szándékozó állampolgárok okoznak, akik korábban saját okmányukat elveszettként/eltulajdonítottként bejelentették a rendőrségen, ugyanakkor a megtalálás tényéről már elmulasztották tájékoztatni a hatóságot. Az utazók azzal nem minden esetben vannak tisztában, hogy a körözött úti okmány már érvénytelennek tekintendő, azzal az országhatár nem léphető át. Mégis megpróbálják, amellyel nem csak a saját utazásukat lassítják, hanem a rendészeti szerveknek is felesleges feladatokat generálnak.

Nagyszabású utazási terveid vannak az ünnepekre? Győződj meg róla, hogy az úti okmányod rendben van! Ha egyszer bejelentetted, hogy azt elvesztetted vagy ellopták, akkor az többé már nem érvényes. Az ellopott/elveszett okmányt a hatóság körözni fogja.

Ha mégis megtalálnád, jelezd a hatóságnak és ne használd! #DontRiskIt


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy bolgár kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.