Csekkold le az úti okmányaidat!

2019. 12. 10., k - 15:22
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Nem csak az úti okmány elvesztését vagy eltulajdonítását kell bejelenteni a hatóság számára, hanem az esetleges megtalálás tényét is.

 

.

Magyarország is csatlakozott az Interpol úti okmányokkal kapcsolatos lakossági tudatosságnövelő kampányához. Az akció annak érdekében indult, hogy csökkentse azoknak az eseteknek a számát, amelyeket jellemzően olyan utazni szándékozó állampolgárok okoznak, akik korábban saját okmányukat elveszettként/eltulajdonítottként bejelentették a rendőrségen, ugyanakkor a megtalálás tényéről már elmulasztották tájékoztatni a hatóságot. Az utazók azzal nem minden esetben vannak tisztában, hogy a körözött úti okmány már érvénytelennek tekintendő, azzal az országhatár nem léphető át. Mégis megpróbálják, amellyel nem csak a saját utazásukat lassítják, hanem a rendészeti szerveknek is felesleges feladatokat generálnak.

Nagyszabású utazási terveid vannak az ünnepekre? Győződj meg róla, hogy az úti okmányod rendben van! Ha egyszer bejelentetted, hogy azt elvesztetted vagy ellopták, akkor az többé már nem érvényes. Az ellopott/elveszett okmányt a hatóság körözni fogja.

Ha mégis megtalálnád, jelezd a hatóságnak és ne használd! #DontRiskIt


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.