Illegálisan árusítottak pirotechnikai termékeket Leveleken

2019. 12. 31., k - 09:14
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A baktalórántházi rendőrök két helyszínen nagyobb mennyiségű tűzijátékterméket foglaltak le.

Egy népszerű közösségi oldal hirdetése nyomán tartottak ellenőrzést a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrsének beosztottjai az Igazgatásrendészeti Osztály munkatársainak bevonásával egy leveleki ingatlanban 2019. december 30-án. A rendőröknek tudomására jutott, hogy az ingatlanban lakó 30 éves férfi interneten árusít pirotechnikai termékeket ismerőseinek, engedély nélkül. A férfi lakóházában a rendőrök több csomag petárdát és tűzijátékterméket foglaltak le. Elmondása szerint az illegálisan árusított pirotechnikai eszközöket Szlovákiában vásárolta. A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon a férfival szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében még aznap 150.000 forint pénzbírságot szabtak ki büntetésül.

Másnap reggel a baktalórántházi rendőrök szintén egy közösségi oldal hirdetése alapján vontak intézkedés alá otthonában egy 28 éves leveleki férfit, akitől nagyobb mennyiségű illegálisan árusított 2. és 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátékterméket foglaltak le. A férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében 100.000 forint pénzbírságot szabtak ki büntetésül.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező nyílt árusítású üzletből, vagy forgalmazó raktárkészletből vásároljanak. Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, ezért a működtetésük rendkívül balesetveszélyes. Tájékoztatjuk továbbá az állampolgárokat, hogy továbbra is érvényben van az a rendelkezés, mely Magyarországon – az év minden időszakában - továbbra is tiltja a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását. A fenti szabályok megszegéséért 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sportfelszerelésekkel üzletelt, többeket becsapott

Csalással gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert az ellene indult nyomozás adatai szerint országszerte károsított meg sportegyesületeket, klubokat. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Lökhárító mögé rejtett marihuána

A budapesti felderítők befejezték annak a szerb férfinek az ügyét, aki az autójába rejtve közel 40 millió forint értékű kábítószert hozott Budapestre.

 

Tetten érte a tulaj

A debreceni rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy gépkocsiból akart lopni.