1576-ból 14

2019. 06. 12., sze - 15:20
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Véget ért a TISPOL ellenőrzés Tolna megyében is.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves terve alapján került sor Magyarországon 2019. június 3-a és 9-e között a TISPOL Drugs & Alcohol elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre. Az európai kampány ezúttal kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

Tolna megyében Pünkösd hetében szintén fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az egyenruhások. Az akcióban a rendőrök összesen 1576 járművezetőt ellenőriztek, akik közül 14 személynél jelzett pozitív értéket a szonda. Öt járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, kilenc személlyel szemben pedig büntetőeljárást kezdeményeztek ittas állapotban történő járművezetés gyanúja miatt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a hirtelen jött nagy kánikulában még a szokásosnál is óvatosabban és körültekintőbben közlekedjenek, hiszen a meleg hatására tompulhatnak a reflexek, az ember fáradékonyabbá válhat. Amennyiben úgy érzi, hogy nem tud kellőképpen figyelni a vezetésre, néhány percre álljon meg, hűsítse le magát, s úgy folytassa útját. A biztonság mindannyiunk közös érdeke,

... hogy mindenki hazaérjen!  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.