50 helyett 104

2020. 01. 01., sze - 07:30
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

54 km/h-val lépte túl a megengedett sebességet egy autós Tatabányán.

A Tatabányai Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen hajtanak végre közlekedésrendészeti ellenőrzést a kapitányság illetékességi területén. A napokban sebességmérést végeztek Tatabányán, amelynek során egy gépjárművezető a megengedett 50 helyett 104 km/h-val közlekedett lakott területen belül. A sofőrrel szemben a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, ezért a rendőrség folyamatos ellenőrzésekkel és figyelemfelhívó kampányokkal küzd azért, hogy a szabályokat mindenki betartsa. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a közutakon kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket közlekedési baleset miatt.

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályainak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek megelőzéséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam