A budapesti rendőrök őrizetbe vették az eltiltás ellenére vezető férfit

2021. 04. 08., cs - 12:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Még 2013-ban tiltották el véglegesen a vezetéstől azt a férfit, aki most mégis a volán mögé ült. A XXI. kerületi járőrök ellenőrzés alá vonták.

A csepeli járőrök 2021. április 7-én 9 óra körül Budapest XXI. kerületében, a Szabadság úton megállítottak egy gépkocsit és annak vezetőjét, egy 57 éves férfit. Az ellenőrzésen kiderült, hogy D. Gábor nemcsak a biztonsági övet felejtette el bekapcsolni, arról is megfeledkezett, hogy 2013-ban a Budapesti Környéki Törvényszék végleg eltiltotta a járművezetéstől.  A rendőrök megállapították azt is, hogy a gépkocsin nem volt biztosítás és műszaki állapota sem volt megfelelő, így azzal nem lehet közlekedni.

A járőrök D. Gábort elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök a szabálysértővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, míg a biztosítás hiánya és a jármű műszaki állapota miatt feljelentéssel éltek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!

 

Körözött autókat foglalnak le

Szinte nincs olyan hét, hogy egy vagy két hír ne jelenne meg arról, hogy Csanádpalotán vagy Nagylakon a zsaruk lefoglaltak egy körözött autót.