A célzott ellenőrzés folytatódott a hétvégén

2019. 11. 12., k - 08:34
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A biztonságos közlekedés, a balesetek megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese a megye teljes területén összevont, célzott ellenőrzést rendelt el.

Tolna megye rendőrei a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében komplex ellenőrzés keretén belül ellenőrizték a gépjárműveket és a gépjárművezetőket.

A hétvégén összesen 75 jogsértést tártak fel az egyenruhások, 57 esetben indítottak eljárást biztonsági öv használatának hiánya miatt. Egyéb szabálysértések elkövetése miatt (sebességtúllépés, mobiltelefon-használat, gyermekbiztonsági rendszer hiánya, a világítás hiánya és a járművek nem megfelelő műszaki állapota) 18 alkalommal intézkedtek a rendőrök.

A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre a megye teljes területén! 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a biztonsági öv használatának lakott területen belül és kívül egyaránt nagy szerepe van. A bekövetkezett baleseteknél kerülnek előtérbe a passzív, másodlagos műszaki biztonsági tényezők, úgymint a biztonsági öv, a fejtámasz, a biztonsági gyermekülés. Szerepük a sérülések következményeinek csökkentésében jelentős. Baleset esetén növelik a vezető és az utasok túlélési esélyeit, nem ritkán megóvják őket a sérülésektől is.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.