A közlekedési balesetek megelőzése volt a cél

2019. 10. 22., k - 15:40
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Fokozott közúti ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök a 81-es számú főút Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán, 2019. október 22-én.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság számos intézkedést tesz a 81-es számú főút közlekedésbiztonságának javítása érdekében, ugyanis a főút megyei szakaszán, 2019. évben jelentős számú halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. A sérüléses balesetek statisztikai adatainak elemzése alapján a Pér és Mezőörs, valamint Mezőörs és a megyehatár közötti útszakasz bizonyult a legveszélyesebbnek.

Az intézkedések részeként 2019. október 22-én, a 81-es számú főút nyomvonalával érintett három megyei rendőr-főkapitányság összevont erői, megyénk illetékességi területén hajtottak végre célzott ellenőrzéseket.  A rendőrök célja a sebességtúllépés megakadályozása, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, valamint az ittas és a szabálytalanul előző sofőrök forgalomból történő kiszűrése és szankcionálása volt.

A feladatok végrehajtására a Győr-Moson-Sopron, a Komárom-Esztergom, valamint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságok állományából motorkerékpáros járőrök, illetve álló- és mozgásból is mérni képes sebességellenőrző eszközök kerültek bevonásra.

A balesetek megelőzése érdekében kérünk minden járművezetőt, hogy tartsa be a közlekedési szabályokat és figyeljen oda másokra! Továbbá felhívjuk a közlekedők figyelmét a megváltozott időjárási és útviszonyokra. 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek rendőrkézen

A kapuvári járőrök a három illegális migránst, míg a csornai rendőrök az őket szállító embercsempészeket fogták el.