A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

2020. 09. 16., sze - 11:25
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfi Konyár külterületén okozott balesetet. Mint kiderült, a megalapozott gyanú szerint kábítószer hatása alatt vezetett, amikor járműjével az árokba hajtott.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy derecskei lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2020. február 24-én 21 óra 30 perc körül Konyár külterületén egy út melletti árokba hajtott autójával.

Felmerült a gyanú, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt tiltott szert fogyasztott, ezért a rendőrök további mintavételre előállították, a jogosítványát pedig bevonták. A nyomozók a 20 éves sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, beismerő vallomást tett. Az eljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a jármű vezetője kábítószer hatása alatt vezetett, amikor balesetet szenvedett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

18 embert fogtak el a rendőrök

Egy román kisbuszt vezettek ki a Pest megyei rendőrök, a sofőrt és társát, valamint 16, magát afgán állampolgárnak valló migránst állítottak elő.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.