A rendőrök traffipax készüléke ismét gyorshajtókat mért be

2020. 07. 09., cs - 14:43
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A karcagi rendőrök 90.000 forint bírság kiszabása mellett 6 közúti közlekedési előéleti pontot is megállapítottak a Kisújszállás belterületén közlekedő gyorshajtónak.

Néhány nappal ezelőtt Szolnokon mérték be a rendőrök azt a gépjárművezetőt, aki lakott területen belül, a megengedett 50 km/óra helyett 120 km/óra sebességgel közlekedett. Ugyancsak sebességellenőrzést végeztek a  Karcagi Rendőrkapitányság munkatársai Karcag belterületén 2020. július 7-én. A negatív rekordot az a gépjárművezető állította be, akik a megengedett 50 km/óra helyett 111 km/óra sebességgel közlekedett. Jóval meghaladta a megengedett sebességhatárt az a jogsértő, aki Kisújszállás egyik belterületi útszakaszán 2020. július 9-én a megengedett 50 km/h helyett 108 km/óra sebességgel közlekedett. A rendőrök a sofőrt megállították és 90.000 Ft közigazgatási bírsággal sújtották továbbá 6 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg számára.

Egy adott útszakaszon a megengedett legnagyobb sebességet szakemberek határozzák meg, ez függ az út besorolásától, az útburkolat minőségétől, valamint a környezeti sajátosságoktól. A rendőrség célja, az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése és nem a bírságok kiszabása.

Kérjük a közlekedőket, tartsák be az előírt sebességet!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyomozás

Holttestet találtak egy érdi házban.