A tanév kezdetén is biztonságban

2021. 09. 01., sze - 12:41
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az idei tanévben is kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére és balesetmentes közlekedésére.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. szeptember 1-jén, Szombathelyen, a Paragvári utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésénél tartotta meg tanévnyitó sajtótájékoztatóját. Az eseményen a szombathelyi Claudius Polgárőr Egyesület tagjai, valamint a Szombathelyi Közterület-felügyelet munkatársai is részt vettek.

Az eseményen Bercse László r. őrnagy, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, hogy ilyenkor megnő a forgalom az oktatási intézmények környékén, valamint ezzel együtt a balesetek bekövetkezésének kockázata is. A járművezetőket arra kérte, hogy legyenek az átlagosnál is türelmesebbek, körültekintőbbek, toleránsabbak és empatikusabbak! A kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott figyelemmel közelítsék meg, tartsák be a megállási és várakozási szabályokat! Felhívta a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzésében rendkívül fontos szerepe van a szülői példamutatásnak! Kérte, hogy a kisebb gyerekeket ne engedjék a szülők önállóan közlekedni, csak felnőtt felügyeletével! A gyermekkel a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken fokozott körültekintéssel haladjanak át! Amennyiben autóval közlekednek, használják megfelelően a gyermekülést, a biztonsági övet pedig minden esetben megfelelően kössék be! Törekedjenek arra, hogy az autóból történő kiszállás minél biztonságosabban, gyorsabban történjen meg!

Szeptember hónapban a rendőrkapitányságok közterületi szolgálatot ellátó munkatársai, a polgárőrség tagjai és a közterület-felügyelet munkatársai kiemelt jelenléttel járulnak hozzá az iskolakezdés zökkenőmentességéhez. A fokozott rendőri jelenlétre elsősorban minden tanítási napon 7 óra és 7 óra 45 perc közötti időben lehet számítani. A délutáni órákban pedig visszatérően ellenőrzik munkatársaink az iskolák környékét.

Az idei tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program, amelynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése. A program keretében ismét lesz „SuliMoped” program, valamint folytatódnak a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedők is. 

 

 

… hogy mindenki hazaérjen!

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.

 

Ittas lehetett

Az elmúlt 24 órában a megye útjain közúti balesetben egy személy sérült meg.