Alkohol és kábítószer hatása alatt vezetett, balesetet szenvedett

2019. 11. 11., h - 15:02
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Árokba sodródott egy személygépkocsi a 47-es főúton, Csorvás közelében. A jármű vezetője alkoholt és kábítószert is fogyasztott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

A 47-es számú főút Békéscsaba és Csorvás közötti szakaszán, Csorvás közelében, 2019. május 20-án 0 óra 15 perc körül árokba csúszott egy személygépkocsi. Egy arra járó autós 1 óra 50 perckor tett bejelentést a rendőrségre, hogy az autónak a lámpái világítanak, de nem ül benne senki. A rendőrök megtalálták a jármű tulajdonosát. A telekgerendási férfi, akinek nincs vezetői engedélye, mert korábban eltiltották a járművezetéstől, tagadta, hogy ő szenvedett volna balesetet a kocsival. Az alkoholszonda ittasságot jelzett nála. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el és igazságügyi szakértői vizsgálat igazolta, hogy a férfi az alkohol mellett kábítószert is fogyasztott. Később beismerte, hogy ő vezette a járművet, amivel a vizes úton megcsúszott, majd sodródott. A balesetben a 26 éves férfi nem sérült meg, kiszállt az autóból és gyalog hazament. A rendőrök az otthonából állították elő. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2019. november 7-én továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

baleset 47-es 20190520

baleset 47-es 20190520

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.