Amire a rendőrök is azt mondják, hogy ez már sok

2020. 03. 05., cs - 12:55
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Tizenkét hónapra eltiltotta a rendőrség a járművezetéstől azt a sofőrt, akit Alsóvadászon szűrtek ki a forgalomból a rendőrök. A sofőr négy szabálytalansággal is veszélyeztette a gyermekei és a közlekedés biztonságát.

Az Encsi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. február 20-án 9 óra 30 perckor vonták intézkedés alá azt a 24 éves felsőzsolcai férfit, aki Alsóvadászon, a Fő utcán érvényes vezetői engedély nélkül vezetett egy autót. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a járműre nem kötöttek felelősségbiztosítási szerződést, műszaki érvényessége lejárt, továbbá a hátsó kerekek profilmélysége nem érte el a megfelelő mértéket. A kocsiban ülő két és három éves gyermekek pedig hátul, gyermekbiztonsági rendszer használata nélkül utaztak.

A szabálysértés elkövetőjét a járőrök előállították az Encsi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság - még aznap meghozott - elsőfokú határozatában a szabálysértőt tizenkét hónapra eltiltotta a járművezetéstől és 120 000 forint pénzbírsággal sújtotta.

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a járművezetők figyelmét, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel induljunk útnak. A megfelelően felkészített járművek mellett fontos, hogy a járművezető is kellően felkészült legyen és az adott út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya továbbá felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.