Az alkoholszonda két esetben pozitív lett

2019. 04. 24., sze - 08:36
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei 2019. április 23-án Finn módszerrel ittas ellenőrzést hajtottak végre.

A járőrök kora reggel Vérteskethelyen, a Kossuth Lajos utcában ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő komáromi lakost. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további intézkedés céljából a Kisbéri Rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján az 55 éves férfival szemben a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendőrök ugyanezen a napon délelőtt Ácsteszér, Kossuth Lajos utcában megállítottak egy lassú járművel közlekedő helyi lakost. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredmény mutatott, ezért további intézkedés céljából a rendőrkapitányságra előállították. A sofőr elmondta, hogy előző este nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott. A mérési eredmények alapján az 50 éves gépjárművezetővel szemben a rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek.    

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén rendszeresen tartanak a rendőrök ittas ellenőrzést, melyek elsődleges célja a balesetek megelőzése.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha ittas állapotban vezet, nem csak a saját, hanem mások testi épségét is veszélynek teszi ki! Ne üljön alkoholfogyasztás után járműbe/járműre és ne engedje át a vezetést olyan személynek, akiről tudja, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.  

....hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.