Az elmúlt hét közlekedési jogsértései számokban Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2021. 09. 13., h - 11:41
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség eljárást indított a jogsértő sofőrökkel szemben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt héten 3 eltiltás hatálya alatt álló gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A sofőrök közül 2 ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett, míg 1 ellen vétség elkövetése miatt indult eljárás. Engedély nélküli vezetés miatt 1 gépjárművezetőt vettek őrizetbe a rendőrök. A gépkocsivezető  ellen szabálysértési eljárás indult.   

A közúti ellenőrzések során 31 személynél állapították meg, hogy alkohol fogyasztását követően járművet vezettek. A megyei rendőrei a közúton 26 gépi, 5 nem gépi meghajtású jármű vezetőjét szűrték ki. A rendőrök 16 esetben büntetőeljárást rendeltek el, 6 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki, míg 9 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A vezetői engedély bevonására 11 esetben került sor. 6 gépi meghajtású vízijármű vezetőjével szemben indult eljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt. 

Az elmúlt hétvégén egy vezetéstől eltiltott, ittas gépjárművezető okozott közúti balesetet. Az 51 éves szolnoki lakos 2021. szeptember 12-én 11 óra körül Szajol belterületén közlekedett személygépkocsival. Haladása során az egyik útkereszteződésben balra kanyarodását nem nagyívben, az út jobb oldalán, hanem balra tartva hajtotta végre, ezért nekiütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsinak. A baleset következtében a szolnoki férfi könnyű sérülést szenvedett. Az ellenőrzés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök megállapították, hogy a jogsértőt korábban a Szolnoki Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől. A Szolnoki Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetése miatt indított eljárást.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! A felelőtlen közlekedéssel nem csak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyeztetik. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vezetők kiszűrésére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.