Az elmúlt hét közlekedési jogsértései számokban Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2021. 10. 18., h - 11:42
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség eljárást indított a jogsértő sofőrökkel szemben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt héten 3 eltiltás hatálya alatt álló gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból. Mindhárom sofőr ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt indult eljárás. Engedély nélküli vezetés miatt 6 gépjárművezetőt, és 1, a vezetést engedéllyel nem rendelkező részére átengedésen tetten ért személyt vettek őrizetbe a rendőrök. A jogsértők ellen szabálysértési eljárás indult.   

A közúti ellenőrzések során 38 személynél állapították meg, hogy alkohol fogyasztását követően járművet vezettek. A megyei rendőrei a közúton 27 gépi, 11 nem gépi meghajtású jármű vezetőjét szűrték ki. A rendőrök 18 esetben büntetőeljárást rendeltek el, 9 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki, míg 11 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A vezetői engedély bevonására 11 esetben került sor.

Az elmúlt héten a megye közútjain három olyan közlekedési baleset is történt, aminek okozója ittas gépkocsivezető volt, ráadásul ketten közülük még vezetői engedéllyel sem rendelkeztek. Két balesetről részletesen korábban már hírt adtunk. A harmadik eset még 2021. október 11-én történt Szolnok belterületén, ahol egy tiszapüspöki lakos ütközött személygépkocsijával egy parkoló autónak. A gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, és a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett.  

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! A járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ha úgy ülnek a volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket. Ez különösen veszélyes lehet az őszi és téli időjárás beköszöntével, hiszen erre az időszakra jellemző csapadéktól, párától csúszós, lefagyott utak a megszokottól eltérő vezetési technikát, nagyobb koncentrációt igényelnek. Kérjük, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.