Az elmúlt hét közlekedésrendészeti eseményei Veszprém megyében

2020. 08. 10., h - 12:36
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az elmúlt héten 14 személyi sérüléses és 49 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínénél intézkedtek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. augusztus 3-án 0 órától 2020. augusztus 9-én 24 óráig összesen 63 közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 14 végződött személyi sérüléssel. Súlyos sérüléses baleset 5, könnyű sérüléssel végződő közlekedési baleset 9 történt.

A súlyos sérüléses balesetek részesei vagy okozói 4 esetben egy nyomon közlekedő járművezetők voltak, két-két esetben motorkerékpárral, illetve kerékpárral közlekedő személyek. A kilenc könnyű sérüléssel végződő közúti közlekedési balesetek közül 2 motorkerékpárral, valamint 4 kerékpárral közlekedő személy volt érintett, illetve egy gyalogost a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy személygépkocsi ütött el.

A Veszprém megyei rendőrök összesen 29 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a fenti időszakban, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Közülük egy személyautóval közlekedő sofőr balesetet is okozott, személyi sérülés nem történt.

Az irányjelzés elmulasztása vagy helytelen használata több esetben is balesethez vezetett az elmúlt években. A különböző közlekedési szituációk során, mint a sávváltás, a bekanyarodás, a körforgalom elhagyása, az elindulás, a megállás és bármilyen irányváltoztató helyzetben kötelező a kormánytól balra lévő indexkart alkalmazni. Az emberek többsége sokszor elmulasztja használatát feledékenység vagy hanyagság miatt. Előfordul azonban az is, hogy bekapcsolva felejtik, és ezzel megtévesztik a körülöttük haladókat. Fontos, hogy ha az adott forgalmi helyzetben csak egy irányba van lehetőség az út folytatására, akkor is használják az indexet a manőver végrehajtásának végéig. Egy-egy irányjelzés elmulasztása ugyan nem jár nagy pénzbírsággal, de a közlekedés többi résztvevőinek nagy segítséget nyújtanak helyes használatukkal. A közúti balesetek egy része elkerülhető lenne az irányjelzés, irányváltoztatásra vonatkozó szabályok maradéktalan betartásával. Egy mozdulattal több, de lehet, hogy egy balesettel kevesebb!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Táblákat döntött ki

Jobbágyi külterületén ismeretlen tettes döntött ki közúti jelzőtáblákat; kérjük a lakosság segítségét!

 

Baleset szemtanúit keressük!

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást egy Devecser határában történt baleset kapcsán, várják a szemtanúk jelentkezését.

 

Változás

Megbízott rendőrkapitány Nagykőrösön.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.