Balesetet okozott és segítséget sem nyújtott – a rendőrök befejezték a nyomozást

2020. 07. 13., h - 07:35
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök vádemelést javasolnak a 36 éves helyi gyanúsítottal szemben.

Kecskeméten, a Párkány utcában – a Daru utca felől a Bagoly utca irányába – közlekedett 2019. december 30-án 19 óra 30 perc körül egy ismeretlen személy egy ismeretlen forgalmi rendszámú Opel személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint a Sajó utcánál nem biztosított elsőbbséget az egyenrangú útkereszteződésben jobbról érkező és balra kanyarodó kerékpárosnak, ezért összeütköztek.

A baleset után az autó sofőrje nem állt meg, és nem győződött meg arról, hogy a biciklis megsérült-e, hanem megállás nélkül továbbhajtott. Az orvosi ellátás során kiderült, hogy az 50 éves kerékpáros férfi súlyosan megsérült.

A nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosították a beleset feltételezett okozóját. A 36 éves helybélit közúti baleset okozása vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják megalapozottan az egyenruhások.

A jelenleg szabadlábon védekező férfi ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban átadták az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Domaszék külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.