Balesetveszélyes jármű az M5 autópályán

2021. 09. 08., sze - 15:48
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyenruhások kiszűrték a forgalomból a hibás lengéscsillapítóval közlekedő autót.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrei az M5-ös autópálya 114-es kilométerénél – a sztráda Szeged irányába vezető oldalán – 2021. szeptember 8-án 13 óra 45 perckor intézkedés alá vonták egy külföldi járműszerelvény vezetőjét, mivel a vontató járművet balesetveszélyesnek ítélték.

A román sofőr elmondta, hogy a vontató autó hátsó lengéscsillapítói meghibásodtak, ennek ellenére a lajosmizsei pihenőhelyről továbbindult vontatmányával. A hibás jármű egyes részei menet közben súrlódtak az aszfalton, amely ezáltal egyrészt rongálódhat, másrészt a sofőr balesetveszélyes helyzetet teremtett. A rendőrök azt is megállapították, hogy a rakomány szélessége oldalirányban a 2,5 métert meghaladja.

A KRESZ előírásai szerint tilos az úton olyan tárgyat vontatni, amely az utat megrongálhatja, valamint a rakomány és a jármű együttes szélessége a 2,5 métert nem haladhatja meg. A közlekedésben való részvétel másik fontos feltétele, hogy a járműnek meg kell felelnie a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek. Ezek hiányában a forgalomban való részvétel tilos, ezért a rendőrök megakadályozták a román sofőr továbbhaladását, valamint vele szemben  helyszíni bírságot szabtak ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta, majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.