Behajtott egy udvarra az ittas sofőr

2020. 08. 03., h - 11:15
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A 42 éves férfi átszakította autójával egy családi ház kapuját, majd egy melléképületbe csapódva állt meg. A debreceni rendőrök előállították.

A rendőrségre 2020. augusztus 2-án 23 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecen-Józsán, a Zsindely utcában egy férfi balesetet szenvedett az autójával. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és igazoltatták a kocsi sofőrjét, majd alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket mutatott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi túl gyorsan hajtott, majd elvesztette az uralmát a gépkocsi irányítása felett, lesodródott az útról, átszakította egy családi ház kerítését és egy melléképületnek csapódott. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, bírságra, járművezetéstől való eltiltásra vagy büntetőeljárásra is számíthat. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.