Belterületen 116 km/h sebességgel száguldott

2020. 02. 10., h - 17:10
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 130.000 forint bírság kiszabása mellett közlekedési előéleti pontot is megállapítottak a Szolnok belterületén közlekedő gyorshajtónak.

A Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály rendőrei sebességellenőrzést végeztek a hétvégén Szolnok belterületén. A nap legnagyobb sebességtúllépését egy személygépkocsi vezetője produkálta, aki a megengedett 50 km/óra helyett 116 km/óra sebességgel közlekedett. A rendőrök a gyorshajtót 130.000 forint közigazgatási bírsággal sújtották, valamint 6 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg részére.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában, és a gyorshajtás számos esetben tragikus kimenetelű helyzetet teremt. A sebességtúllépő nem csak másokat és saját magát veszélyezteti, hanem vezetői engedélyét is elveszítheti, amennyiben a nyilvántartott pontjainak száma eléri a 18-at.          

A rendőrök az életveszélyes helyzetek megelőzése és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében rendszeres sebességellenőrzést végeznek.

Kérjük a közlekedőket, tartsák be az előírt sebességhatárokat!

…hogy mindenki hazaérjen!

k

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan vezetett

A kisvárdai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Négy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Nyomozás

Holttestet találtak egy érdi házban.