Buszsávban büntettek Budapesten

2021. 01. 20., sze - 14:03
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Folytatódik a BRFK és a BKK közös ellenőrzés-sorozata.

Balesetveszélyes helyzeteket teremtenek, akadályozzák a közösségi közlekedést, míg a szabályos autósokat joggal bosszantják azok a járművezetők, akik szabálytalanul haladnak, vagy akár le is parkolnak a buszsávokban. A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében 2021. január 19-én újra célzott közlekedési ellenőrzést szervezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság a szabálytalankodók kiszűrésére.

Az egynapos akcióban a buszsávban szabálytalan közlekedés miatt 12 alkalommal, míg buszsávban vagy buszmegállóban várakozás miatt 20 esetben alkalmaztak szankciót a fővárosi rendőrök. Természetesen az egyenruhások akkor is intézkedtek, ha más jogsértést, például vezetés közben kézben tartott mobiltelefont, be nem kötött biztonsági övet vagy záróvonal átlépést tapasztaltak. Összesen 29 helyszíni bírságot és 3 közigazgatási bírságot szabtak ki, 6 járművezetőt feljelentettek, figyelmeztetéssel 7 alkalommal éltek.

Kapcsolódó: Ilyen kifogásokkal mentegették magukat a szabálytalan autósok egy korábbi ellenőrzés során.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csak egy napig örülhetett

A rendőrök alig 24 órán belül azonosították és elfogták azt a baksi férfit, aki egy ismerőse házából vitt el arany ékszereket. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Elkapták a tapolcai ámokfutót

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

 

Hogy ne legyen halálos a döntés

Április első napjai óta egy meglehetősen sokkoló, az érzelmeket erősen megmozgató film kering az interneten: Te döntesz… a kanyarban!