Demonstratív fokozott ellenőrzés a balesetek megelőzéséért

2020. 05. 22., p - 11:40
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Közösen láttak el Nógrád megyében szolgálatot a helyi és a Pest megyei motoros rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei együttműködve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival fokozott ellenőrzést tartottak 2020. május 21-én a 2-es és a 22-es számú főúton. A Nógrád megye főútjain megtartott látványos, demonstratív ellenőrzés célja nem a büntetés, hanem a figyelemfelhívás a jogkövető magatartásra és a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzése volt. A baleseti okokat vizsgálva megállapítható, hogy továbbra is akadnak olyanok, akik ittas vagy bódult állapotban ülnek volán mögé, illetve a sebességkorlátozó szabályokat figyelmen kívül hagyva a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek. A tapasztaltak szerint a kétkerekű járművek vezetői – így a motorkerékpárosok és a kerékpárosok – gyakrabban válnak balesetek sérültjeivé, és bizony előfordul, hogy ők maguk idézik elő a balesetet.

A közlekedésbiztonság javítása és az ellenőrzések még hatékonyabb végrehajtása érdekében a motoros rendőrök munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak az ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, és a gyorshajtókra is fokozottabban odafigyelnek.

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök közel hatvan gépjárművezetőt ellenőriztek, helyszíni bírságot kisebb fokú szabálysértések elkövetése miatt összesen hat esetben szabtak ki, emellett egy fő nem használta menet közben a kötelezően előírt biztonsági övet, aki ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek. A hatóság tagjai két személlyel szemben – a gépjármű műszaki érvényességének lejárta miatt – szabálysértési feljelentéssel éltek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Marokkói határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Újabb határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.