Egy hétvégén 174 gyorshajtót mértek be a rendőrök

2020. 05. 04., h - 12:36
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tatai és a Tatabányai Rendőrkapitányság területén végeztek sebesség-ellenőrzést a rendőrök.

A Tatai Rendőrkapitányság járőrei 2020. május 3-án  Tatán, a Május 1. úton hajtottak végre sebesség-ellenőrzést.  A sebességmérő készülék 10 órát üzemelt, ezidő alatt 143 gyorshajtót mértek be vele. Volt olyan járművezető, aki a megengedett 50 km/h helyett 101 km/h-val közlekedett.

A hosszú hétvégén a Tatabányai Rendőrkapitányság területén is ellenőrizték a rendőrök a járművezetőket. Tatabányán, a Köztársaság úton három gyorshajtót mértek be, akik közül az egyik a megengedett 50 km/h óra helyett 82 km/h-val közlekedett. A Környe és Tata közöti útszakaszon pedig egy járművezető a megengedett 90 km/h helyett 135 km/h-val hajtott. Szintén az elmúlt három napban Tarján, Szomor és Héreg területén 25 gyorshajtót mértek be az egyenruhások.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik!

A rendőrség célja nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése. Kérjük a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.