Egy híján 200 km/h sebességgel közlekedett egy autós a 74-es főútvonalon Zala megyében

2020. 09. 19., szo - 12:56
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A ROADPOL által koordinált közlekedésbiztonsági napok keretében a zalai rendőrök is kiemelt figyelmet fordítottak a gyorshajtókra.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2020. szeptember 14-e és 20-a között  Focus on the road Figyelem az útra elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amihez a magyar rendőrség is csatlakozott. A ROADPOL közlekedésbiztonsági napok keretében szeptember 17-én Magyarország teljes területén koordinált sebességellenőrzést végzett a rendőrség, így Zala megyében is kiemelt figyelmet fordítottak a gyorshajtókra.

A sebességellenőrzések célja a balesetveszélyes útszakaszokon szabálytalanul, a közlekedés szabályait figyelmen kívül hagyó, felelőtlen közlekedők közúti forgalomból való kiszűrése, a sebességtúllépések visszaszorítása, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása.

Egy híján 200 km/h sebességgel közlekedett egy autós Zala megyében, a 74-es főútvonal 37-es kilométerszelvényénél, Zalaegerszeg térségében 2020. szeptember 17-én délután, veszélyeztetve ezzel a közlekedésben résztvevőket. A sofőrrel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot, és előéleti büntetőpontokat szabtak ki.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam