Egy nap, hat ittas sofőr

2020. 01. 20., h - 11:59
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Hat járművezetőt állítottak elő Komárom-Esztergom megyében, akik esetében az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei 2020. január 19-én éjfél után Esztergomban, a Puskás Tivadar úton ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredményekre tekintettel vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek. Az iratok ellenőrzése során kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a gépkocsi ideiglenesen ki van vonva a forgalomból és kötelező felelősségbiztosítás sincs rá kötve. A forgalmi engedélyt és a hatósági jelzést a rendőrök elvették.

A dorogi rendőrök ugyanezen a napon hajnalban Dorogon, a Pataksor utcában megállítottak egy tehergépkocsit. Az ellenőrzés során a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a mérési eredmények alapján a kesztölci férfival szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A tatabányai egyenruhások 23 órakor Tatabányán, a Zrinyi utcában vontak intézkedés alá egy gépjárművezetőt. A férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amelynek pozitív lett az eredménye, ezért mintavételre a rendőrkapitányságra előállították. Ellene büntetőeljárást kezdeményeztek. A járőrök ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait is. Kiderült, hogy a 39 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, azt korábban ittas járművezetés miatt elvették tőle, valamint a járműre kötelező felelősségbiztosítás sincs kötve és a műszaki érvényessége is lejárt. Az elkövetett szabálysértések miatt ellene szabálysértési eljárás indult.

A helyi járőrök Komáromban, a Vásártér előtti útszakaszon éjszaka állítottak meg egy világítás nélkül, bal oldalán megrongálódott személygépkocsit. Miután a sofőr tántorogva kiszállt a járműből alkoholszondát alkalmaztak vele szemben és a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a 30 éves férfi ellen büntetőeljárást kezdeményeztek.

Tatán a járőrök két járművezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Mindkét férfi esetében közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendőrség kiemelt hangsúlyt fektet az ittas járművezetők kiszűrésére, ezért felhívja a figyelmet, hogy a vezetés megkezdése előtt senki ne fogyasszon alkoholt! A kis mennyiségben elfogyasztott szeszes ital is hatással van a vezetési képességekre, nő a reakcióidő, tompulnak a reflexek, ezáltal növelve a balesetek bekövetkezésének a kockázatát.

Emellett felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben.

….hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.