Egy nap, két baleset, két sérült, két ittas sofőr

2021. 10. 17., v - 11:17
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy napon két ittas gépkocsivezető is balesetet okozott. A rendőrök az egyik sofőrt őrizetbe vették, mivel nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

Az elmúlt napon Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjain két olyan baleset is történt, aminek okozói ittas gépjárművezetők voltak. Az egyik eseménynél csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt személyi sérülés. Ennek a balesetnek egy kenderesi lakos volt a részese. A férfi személygépkocsival közlekedett Tiszabura külterületén 2021. október 16-án 20 óra 30 perc körül, mikor haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban letért az úttestről és egy fának ütközött. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A 43 éves férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért a hatóság az őrizetbe vételéről határozott.

A másik baleset részesei már nem úszták meg sértetlenül, hiszen mindketten megsérültek, mikor ugyanezen a napon még a kora délutáni órákban ütköztek Jászárokszállás belterületén. Egy helyi férfi közlekedett személygépkocsival a Kossuth Lajos úton Jászberény irányába, és haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő gépkocsival. A rendőrök a gépjárművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami a szemközti sávba áttérő sofőr esetében pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások a férfit további mintavétel céljából előállították, vezetői engedélyét elvették.

A gépjárművezetőkkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indult eljárás.  

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas vezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ha úgy ülnek a volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Kérjük, a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!

...hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.