Egy órán belül kétszer szűrték ki a forgalomból a járőrök az ittas sofőrt

2020. 11. 03., k - 07:31
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elvették a tiszapüspöki férfi vezetői engedélyét, ennek ellenére még egy óra sem telt el és újra gépkocsiba ült.

Egy tiszapüspöki lakos közlekedett személygépkocsival Szolnok belterületén, a Felső Szandai rét 1. szám előtti útszakaszon 2020. november 1-jén 11 óra 50 perc körül, mikor a járőrök észlelték, hogy az előttük haladó gépkocsi úttartása bizonytalan. Az egyenruhások a sofőrt ellenőrizték és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott, ezért a gépkocsivezetőt előállították a rendőrkapitányságra. A rendőrök a férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Még egy óra sem telt el az első intézkedés után, amikor a tiszapüspöki férfit a korábbi útszakaszon ismét ellenőrizték a rendőrök, mivel az autóval a forgalmi sávban padkától padkáig közlekedett. A férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították az immár vezetői engedély nélkül közlekedő jogsértőt.

A Szolnoki Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen.    

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai az elmúlt heti közúti ellenőrzések során 31 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. 29 gépjárművezető és 2 kerékpáros közlekedett alkoholos befolyásoltság alatt. A rendőrség 5 esetben közigazgatási bírságot alkalmazott, 3 esetben szabálysértési eljárást kezdeményezett. 23 gépkocsivezető ellen járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás és 18 vezetői engedélyt vontak be a helyszínen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az ittas vezetőkkel szemben zéró tolerancia van érvényben. A megye rendőrei kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, hiszen aki ittasan vezeti járművét, az nemcsak a saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyezteti. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 ...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Behívta, kifosztotta, elfogták

Sokkolóan rikító, a legmerészebb eklektikán is túlkiáltó enteriőrben vetkőztette majdnem pőrére áldozatát az izsófalvi gyanúsított.

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.