Egy súlyos sérült, két bűncselekmény

2020. 10. 15., cs - 13:31
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békéscsaba külterületén egy biciklis szándékosan olyan közel hajtott egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfihez, hogy a férfi elesett és súlyosan megsérült. A baleset okozója elhajtott a helyszínről, de néhány perc múlva visszament a sérülthöz. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmények elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy kerékpárost. A 35 éves férfi 2020. június 11-én Békéscsaba közelében, a Dobozi út kerékpárútján szándékosan olyan közel ment egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfihez, hogy megzavarta őt. A robbanómotoros kerékpáros elvesztette az egyensúlyát, elesett és súlyosan megsérült. A hozzá közel hajtó férfi először eltekert a helyszínről, majd percekkel később visszament. Kihallgatásán azt mondta, hogy nagyon megijedt, és nem tudta, mit csináljon. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait 2020. október 14-én továbbította az ügyészségre.

A közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, közismert nevén a KRESZ pontosan leírja, mi a teendő közlekedési baleset esetén. A balesettel érintett jármű vezetője köteles azonnal megállni, a baleset sérültjeinek, illetve azoknak, akik veszélybe kerültek, segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni. Ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrséget haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni. Ha úgy látják, hogy nem történt személyi sérülés, akkor is adják meg egymásnak az adataikat, elérhetőségeiket, hiszen egyrészt a kárrendezéshez szükség van adatokra, másrészt ha később kiderül, hogy mégis megsérült valaki, a történtek tisztázásához szükség van a baleset részeseinek közreműködésére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elbuszozott – felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!