Elaludt a volán mögött, három utasa meghalt

2017. 07. 27., cs - 13:53
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A bíróság elrendelte annak a 35 éves román férfinek az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a 42-es számú főúton halálos kimenetelű balesetet okozott.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – szakértő bevonásával – halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 35 éves román férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint 2017. július 25-én 4 óra 35 perc körül a 42-es számú főút 55. kilométerszelvényében közlekedett egy bolgár forgalmi rendszámú mikrobusz Mezőpeterd felől Biharkeresztes irányába, amikor a sofőr az eddigi adatok szerint elaludt és hátulról nekiütközött a főút melletti parkolósávban álló kamionnak. A baleset során a buszban utazók közül három román állampolgár – két nő és egy férfi – olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A mentőszolgálat munkatársai a jármű sofőrjét és öt román utasát kórházba vitték, közülük ketten súlyos-életveszélyes, ketten súlyos, míg ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

A nyomozók a Mercedes típusú kisbuszt vezető 35 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. július 27-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész és utasa

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy belga nő ellen, aki egy magát afgán állampolgárnak valló férfit próbált meg Magyarország területére beutaztatni Röszkénél.