Elhagyta a baleset helyszínét – a berettyóújfalui rendőrök két órán belül előállították

2021. 03. 24., sze - 08:26
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A 71 éves férfi érintőlegesen ütközött össze egy vele szemben közlekedő személyautóval. Csak a szerencsén múlt, hogy senki nem sérült meg a balesetben.

A rendőrségre 2021. március 23-án a reggeli órákban érkezett bejelentést arról, hogy két személyautó összeütközött a 47-es főúton, Sáránd és Derecske között. A balesetben ugyan senki nem sérült meg, viszont az egyik autó megállás nélkül elhajtott a helyszínről, hátrahagyva a letört visszapillantóját. A tükör segítségével az egyenruhások hamar megtudták állapítani a jármű színét és típusát, így két órával később már azonosítottak egy hosszúpályi lakost, aki a gyanú szerint részese lehetett a balesetnek.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján személyautójával haladt a 71 éves férfi Derecske irányába, amikor átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol érintőlegesen összeütközött egy vele szembe közlekedő másik gépkocsival. Ugyan a férfi autójának visszapillantója leszakadt, valamint a másik jármű visszapillantója, szélvédője és ablaka is betört, a sofőr mégis megállás nélkül továbbhajtott. Otthonából állították elő a rendőrök, és még aznap gyanúsítottként hallgatták ki.

Elmondása szerint ő már csak egy csattanásra lett figyelmes, majd letört a visszapillantója, viszont mivel semmit nem látott, amivel összeütközhetett volna, így továbbhajtott.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közúti cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Juhász Józsefet

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 47 éves, cigándi férfi eltűnése ügyében.