Elkerülhető lett volna

2020. 05. 21., cs - 12:50
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyolc közlekedési baleset történt Zala megyében.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő súlyos sérüléssel és hat anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

Egy 61 éves nagybakónaki férfi közlekedett 2020. május 20-án 10 óra 55 perckor egy Opel típusú autóval Nagykanizsán, a Hevesi úton a Rózsa utca irányából a Balatoni út felé. Haladása során úgy hajtott be egy körfogalomba, hogy nem biztosított elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárnak. A balesetben a motoros elesett és súlyosan megsérült.

A délutáni órákban közlekedett egy 65 éves férfi Ságod lakott területén kívül. A Ságodi út és az Ilosvai út kereszteződésénél nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárosnak és összeütköztek. A balesetben nem sérült meg senki.  

Nem sokkal később, 12 óra 40 perckor a 7-es számú főúton közlekedett Peugeot típusú tehergépkocsival egy 50 éves szentgáli férfi, Zalakaros irányából Szőkedencs felé. Haladása során jobbra lehajtott egy földútra, majd meg akart fordulni és így balra kormányozta a járművét. Ezt a mozdulatot azonban irányjelzővel nem jelezte, és így nem észlelte, és elsőbbséget sem biztosított a mögötte szabályosan közlekedő és egyenesen haladó Opel típusú autónak. Az ütközés következtében az Opelban lévő két utas megsérült.

Nagykanizsán, 18 órakor a Munkás úton közlekedett egy 50 éves helyi férfi egy Peugeot típusú tehergépkocsival. A Városkapu körút kereszteződésénél nem biztosított elsőbbséget az Alapy Gáspár utca irányából a Zemplén Győző utca irányába közlekedő BMW típusú személyautónak, és összeütköztek. A balesetben nem sérült meg senki.

 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályokat betartva, egymásra odafigyelve, körültekintően közlekedjenek, és vezessenek óvatosan!​

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálát várták és közben meglopták

A belvárosi nyomozók elfogták azt a házaspárt, akik miközben rokonuk kórházban volt, magukhoz vették az idős asszony bankkártyáját, és arról több mint négymillió forintot költöttek.

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.