Eltiltás hatálya alatt vezettek

2019. 07. 07., v - 06:41
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Komáromban és Esztergomban is intézkedtek a rendőrök olyan járművezetővel, aki az eltiltás ellenére ült volán mögé.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai kérték a komáromi rendőrök intézkedését 2019. július 6-án hajnalban, mivel Almásfüzitőn megállítottak egy járművezetőt, aki nem tudott nekik igazolványt átadni. A kiérkező járőrök kérdésére a 42 éves férfi bediktálta az adatait, ám amikor az egyenruhások leellenőrizték, kiderült, hogy azok a testvére adatai. A sofőr elmondta a rendőröknek, hogy eltiltás hatálya alatt áll, ezért nem mondott nekik igazat a személyazonosságát illetően. A férfit 2019. augusztus 7-éig eltiltották a járművezetéstől, ő ennek ellenére ült a volán mögé. A piliscsévi férfit előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, és 72 órán belül bíróság elé állítják.

 

Ugyanezen a napon délelőtt Esztergomban állítottak meg egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit. Iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy az 57 éves férfit korábban az Esztergomi Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől, ittas járművezetés miatt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért ellene szabálysértési-és büntetőeljárást is indítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.