Elütött egy biciklist, majd elhajtott a helyszínről

2019. 01. 25., p - 17:11
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúszoboszlói rendőrök két órán belül elfogták a gépkocsi vezetőjét.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2019. január 25-én 6 óra 30 perc körül arról, hogy egy személyautó elütött egy kerékpárost Nádudvar és Hajdúszoboszló között. A bejelentő elmondta továbbá azt is, hogy a baleset után a gépkocsi vezetője anélkül továbbhajtott, hogy meggyőződött volna arról, hogy a biciklis megsérült-e, illetve a segítségét sem ajánlotta fel.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként rövid időn belül azonosították a balesetet okozó gépkocsit és annak vezetőjét. A 26 éves nádudvari férfit munkahelyéről állították elő a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás adatai szerint a gépkocsi vezetője annyira megijedt a baleset után, hogy nem mert megállni, hanem továbbhajtott és bement a munkahelyére dolgozni.

A mentőszolgálat munkatársai a biciklist súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A Hajdúszoboszló Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltiltás hatálya alatt vezetett-őrizetbe vették

A nagykőrösi egyenruhások az egyik hiányzó irányjelzője miatt állították meg a sofőrt. Kiderült, hogy nem is ülhetett volna volán mögé. Két hatóság, több alkalommal is eltiltotta őt a járművezetéstől.