Engedély nélkül vezettek

2021. 10. 24., v - 10:36
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

Az oroszlányi rendőrök 2021. október 23-án délelőtt Tatabányán, a Borbély utcában állítottak meg egy személygépkocsit. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint a járműre kötelező felelősségbiztosítás sincs kötve. A 25 éves férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

Ugyanezen a napon délután a tatabányai járőrök is igazoltattak egy gépjárművel közlekedő helyi lakost Vértesszőlősön. Az iratokból kiderült, hogy a 29 éves férfi jogosítvánnyal nem rendelkezik. Az egyenruhások előállították és szabálysértési őrizetbe vették.  

A hatályos magyar jogszabály szerint, aki közúti forgalomban gépi meghajtású járművet úgy vezet, hogy a vezetéséhez szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik, engedély nélküli vezetés szabálysértést követ el, és emiatt akár elzárással is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pillanatokon múlt a tragédia

Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd kigyulladt a járműve. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Védett villamosok

Folytatódik a közösségi közlekedési járatok ellenőrzése Budapesten. A rendőrök ezúttal a 3-as, 62-es és a 62/A villamosok vonalára koncentráltak.