Ezúttal sem úszták meg a szabálytalanul közlekedő sofőrök

2021. 09. 03., p - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az angyalföldi rendőrök fedélzeti kamerák felvételei alapján indítottak eljárást két autóssal szemben.

Fedélzeti kamerák vették videóra azt a két sofőrt, akik Budapest XIII. kerületében a Váci úton, valamint a Dráva utcán közlekedve több szabályszegést is elkövettek.

Míg egyikőjük az előtte éppen elinduló autókat előzte meg záróvonalat átlépve, irányjelző használata nélkül az ellentétes forgalmi sávban, addig a másik autós az álló kocsisort kerülte ki szintén ugyanezen szabálysértések elkövetésével, majd próbált meg balra bekanyarodni.

A felvételeket azok készítői a Budapesti Autósok Közösségének küldték meg, amelyek alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága szabálysértési eljárást indított.

Az angyalföldi rendőrök az eljárás során azonosították a felvételeken látható szabálytalanul közlekedő 60, illetve 22 éves férfit, akik meghallgatásuk során a szabálysértések elkövetését elismerték.

A gépjárművezetők által elkövetett szabálysértések mindkét esetben pénzbírságot és büntetőpontot vonnak maguk után.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Autósok Közösségével együttműködve hivatalból eljárást indít minden olyan szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben, akiről felvétel készül.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.