Felelőtlen döntések

2020. 05. 23., szo - 07:48
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök több ittas sofőrrel szemben is eljárást indítottak. Mindegyik ittas járművezető kockára tette saját és mások testi épségét.

A Dóczy József utcán közlekedett egy férfi az általa vezetett személygépkocsival 2020. május 22-én 4 óra körül, amikor elvesztette uralmát a jármű irányítása felett és letért az úttestről, felhajtott a járdára, majd egy betonpillérnek és egy parkoló gépkocsinak ütközött.  A balesetben nem sérült meg senki, de a rendőri intézkedés során kiderült, hogy a sofőr járművezetés előtt szeszes italt fogyasztott. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, és a gépkocsiban még felbontott italokat is találtak az egyenruhások.  A rendőrök a férfit előállították és vele szemben eljárást indítottak.

A járőrök aznap 23 óra körül Debrecenben, a Szabó Kálmán utcán közlekedtek, amikor észrevettek egy gépkocsit, amelynek bizonytalan volt az úttartása. A rendőrök megállították a gépkocsit és igazoltatták a sofőrt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr ittasan ül a volán mögött, ezért őt elfogták és előállították.

Debrecenben, a Petőfi téren igazoltattak a rendőrök egy motorost 2020. május 23-án 1 óra körül. A járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indult vele szemben eljárás.

A rendőrök 2020. május 23-án 3 óra körül Debrecenben, az Antal József utcán intézkedtek egy járművezetővel szemben. Az igazoltatás során a sofőr felől erős alkohol szag áradt, és a rendőrök gyanúját az alkoholszonda pozitív értéke is megerősítette. A férfi úgy vezetett, hogy ittas volt. A járőrök ezért elfogták, előállították őt, és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak vele szemben.

 

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az alkohol, illetve a kábítószer fogyasztása már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Hatásukra csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. Aki ittas vagy bódult állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, bírságra, járművezetéstől való eltiltásra vagy büntetőeljárásra is számíthat.

..., hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálát várták és közben meglopták

A belvárosi nyomozók elfogták azt a házaspárt, akik miközben rokonuk kórházban volt, magukhoz vették az idős asszony bankkártyáját, és arról több mint négymillió forintot költöttek.

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.