Fókuszban a gyorshajtók Zala megyében

2019. 08. 25., v - 07:00
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Sebességellenőrzések a balesetek megelőzésének érdekében.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya koncentrált sebességellenőrzést tartott 2019. augusztus 18-án Zala megyében, az idegenforgalom miatt megnövekedett forgalmat lebonyolító, balesetveszélyes útszakaszokon. A közlekedésrendészeti ellenőrzések célja a sebességtúllépések visszaszorítása, a közúti közlekedési balesetek megelőzése, ezáltal a közlekedésbiztonsági helyzet javítása volt.

Jelentősen túllépte a sebességhatárt az a motorkerékpáros, aki a 760-as számú főútvonalon Felsőpáhok térségében közlekedett a megengedett 90 km/h sebesség helyett 216 km/h sebességgel, veszélyeztetve magát és a közlekedésben résztvevő többi járművezető testi épségét is. A motoros részére a legmagasabb összegű, 300.000 forintos közigazgatási bírságot szabták ki a rendőrök.

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás, ezért a rendőrség folyamatos ellenőrzésekkel és figyelemfelhívó kampányokkal küzd azért, hogy a szabályokat mindenki betartsa. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a közutakon kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket közlekedési baleset miatt.

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam