Fókuszban a tehergépkocsi vezetők

2019. 02. 22., p - 11:04
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M1-es autópályán ellenőrizték a járművezetőket a Komárom-Esztergom megyei rendőrök.

Komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a rendőrök az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakszán 2019. február 21-én. Az akció elsősorban a szabálysértést, illetve szabályszegést elkövető tehergépkocsi vezetőkre irányult. Az egyenruhások ellenőrizték a kamionokra vonatkozó előzési tilalom betartását, a leállósávon való haladást és megállást, valamint az autószállító utánfutóval közlekedő kistehergépkocsik megterhelését is. A járőrök emellett az autóbusz és tehergépkocsi vezetők vezetési-és pihenőidőre vonatkozó előírásainak betartására is kiemelt figyelmet fordítottak. A rendőrök továbbá kivezetéses módszerrel, röntgen kamion segítségével vizsgálták át a kamionokat az illegális bevándorlók kiszűrése érdekében.

Az akció során két közigazgatási eljárás indult a vezetési-és pihenőidő szabályainak megsértése miatt, 14 alkalommal került sor bírság kiszabására az előzési szabályok megsértése és a súlyterhelés túllépése miatt, illetve a rendőrök egy szabálysértési körözés alatt álló járművezetővel szemben is intézkedtek.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult. Ezzel, és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

2

2

4


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hazavitték a rendőrök

A tatabányai járőrök 15 percen belül megtalálták azt az idős férfit, aki lakásáról ismeretlen helyre távozott.

 

Rendőrkézen a cipőrablók

Őrizetben van már az a páros, akik Ózdon bántalmaztak egy domaházai férfit, majd elvették készpénzét és cipőjét.

 

Felmerült az ittasság gyanúja

Az ajka-padragkúti baleset feltételezett okozójánál pozitív értéket jelzett az alkoholteszter. Rajta kívül további 14 sofőrrel szemben intézkedtek ittasság gyanúja miatt a Veszprém megyei rendőrök az elmúlt 48 órában, kettő közülük balesetezett.

 

Lezárt akta: Megverte az élettárást

A hajdú-bihari rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint úgy megverte az élettársát, hogy a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

Rendőrkézen a rabló

Egy idős férfi pénzét vette el a nő, akit rövid időn belül elfogtak a salgótarjáni nyomozók.