Fókuszban a tehergépkocsi vezetők

2019. 02. 22., p - 11:04
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M1-es autópályán ellenőrizték a járművezetőket a Komárom-Esztergom megyei rendőrök.

Komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a rendőrök az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakszán 2019. február 21-én. Az akció elsősorban a szabálysértést, illetve szabályszegést elkövető tehergépkocsi vezetőkre irányult. Az egyenruhások ellenőrizték a kamionokra vonatkozó előzési tilalom betartását, a leállósávon való haladást és megállást, valamint az autószállító utánfutóval közlekedő kistehergépkocsik megterhelését is. A járőrök emellett az autóbusz és tehergépkocsi vezetők vezetési-és pihenőidőre vonatkozó előírásainak betartására is kiemelt figyelmet fordítottak. A rendőrök továbbá kivezetéses módszerrel, röntgen kamion segítségével vizsgálták át a kamionokat az illegális bevándorlók kiszűrése érdekében.

Az akció során két közigazgatási eljárás indult a vezetési-és pihenőidő szabályainak megsértése miatt, 14 alkalommal került sor bírság kiszabására az előzési szabályok megsértése és a súlyterhelés túllépése miatt, illetve a rendőrök egy szabálysértési körözés alatt álló járművezetővel szemben is intézkedtek.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult. Ezzel, és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

2

2

4


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam