Folytatódott az összehangolt közlekedésrendészeti ellenőrzés

2020. 06. 08., h - 12:50
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság – immár a kormányhivatal szakhatóságának bevonásával – ismét komplex éjszakai akciót tartott a megyeszékhelyen.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2020. május 30-án éjjel több társosztály bevonásával komplex ellenőrzést tartott a város frekventált területein.

Az akció 2020. június 6-án éjszaka folytatódott, melynek során a megyeszékhelyen lévő bevásárlóközpontok parkolóit, a fő közlekedési utak ki- és bevezető szakaszait ellenőrizték az egyenruhások, illetve a kis- és nagykörút vonalán közlekedőket vonták intézkedés alá. A közlekedésrendészeti osztály munkáját a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának motoros járőrei, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki, Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársai segítették, akik a járműveket a helyszínen ellenőrizték.

A személyi sérüléssel járó balesetek visszaszorítása, az ittas vezetők kiszűrése, valamint az autók engedély nélküli átalakítása érdekében végzett igazoltatások során hetvenhat járművet és nyolcvanhat személyt ellenőriztek. Ennek során hat személygépkocsiról derültek ki olyan műszaki hiányosságok, amelyek eredményeként azokat rendkívüli műszaki vizsgára berendelték. További egy esetben szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök, illetve tíz esetben helyszíni bírságot, két esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.