Fut, robog a kicsi kocsi, benne ül az Aranyosi…

2019. 12. 03., k - 08:07
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Csúszós, jeges úton vezetni, kellő rutin és tudás nélkül vezetni korántsem olyan vicces, mint Aranyosi Péter módon gumit cserélni*.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság felkérésére Aranyosi Péter Karinthy-gyűrűs miskolci humorista kipróbálta a csúszós, jeges utat szimuláló SKIDCAR elnevezésű rendőrségi autót. Nézzék meg, fogadják meg gyakorlati tanácsokkal ellátott vezetéstechnikai kisfilmünket, hogy mindenki hazaérjen.

A rendőrségi tapasztalatok szerint ugyanis a személyi sérüléssel járó, valamint az anyagi káros közúti közlekedési balesetek száma jelentősen megemelkedik az őszi és téli időszakban, a csúszós, jeges, latyakos út- és rossz látási viszonyok mellett. A gépjárművezetők nagy része azonban nem rendelkezik megfelelő gyakorlattal és rutinnal a biztonságos manőverezéshez vészhelyzetben.

 

Péter tudja, hogyan kell vezetni csúszós úton.

Péter nem hajt gyorsan.

Legyél Te is olyan, mint Péter!

 

*: A videóból kiderül, hogyan próbált kereket cserélni Aranyosi Péter.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ugrani készült, megmentették

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei mentették meg annak a nőnek az életét, aki egy társasház lépcsőházi ablakában állva, végzetes lépésre szánta el magát.

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök huszonhét főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, két személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.