Gondatlan sofőr tört sorompót

2021. 05. 27., cs - 07:46
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta az ellen a 82 éves helyi lakos ellen a nyomozást, aki a tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba.

 

Bejelentés érkezett 2021. március 2-án délelőtt a kiskunhalasi vasútállomásról a rendőrségre, mely szerint egy ismeretlen autós az Átlós utcán lévő vasúti átjáróban figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos jelzését. A sofőr behajtott az átjáróba, menet közben letörte a félsorompót, majd megállás nélkül továbbment.

A történteknek több szemtanúja volt, és az egyikük szerencsére az autó rendszámát is feljegyezte. A rendőrök így a helyszíni szemlét követően egyenesen a rongáló lakására mentek, ahol az udvarban megtalálták a vétkes autót.

Az autó vezetőjét a közlekedésrendészeti osztály munkatársai vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, illetve kezdeményezték a 82 éves férfi vezetői jogosultságának egészségügyi felülvizsgálatát. Ennek eredményeként az idős sofőr jogosítványának érvényességét visszavonták.

Az egyenruhások a szabadlábon védekező férfi ügyében a vizsgálatot befejezték, és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.