Gyakorlat az autópályán

2019. 03. 11., h - 07:13
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Schengen busz alkalmazását tesztelték a Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök.

Közös gyakorlatot tartottak a Komárom-Esztergom Megyei és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. március 7-én. A négyórás megállításos ellenőrzés keretében az egyenruhások a Schengen busz alkalmazását tesztelték egy Csongrád megyéből érkezett oktató segítségével. Az M1-es autópályán végrehajtott gyakorlat során a rendőrök megismerkedtek az eszköz alkalmazási lehetőségeivel és a gyakorlatban próbálhatták ki annak használatát.

A Schengen busz a mélységi ellenőrzés elősegítésére létrehozott eszköz, amely felszereltségének köszönhetően mobil határátkelőhelyként is alkalmazható. A busz a tervek szerint a jövőben is alkalmazásra kerül majd az M1-es autópályán.

1

2

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.