Gyalogátkelőhelyen gázolták el

2019. 11. 13., sze - 08:32
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy dunaújvárosi nőt ütött el a figyelmetlen sofőr.

Dunaújvárosban, a Vasmű úton haladt autójával 2019. november 12-én délután az a 69 éves dunaújvárosi sofőr, aki egy zebrához érve, nem vette észre az éppen ott áthaladó 64 éves helybeli nőt. Az autóvezető a gyalogost elsodorta, aki a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínelés során a rendőrök azt is megállapították, hogy az autót vezető nő úgy közlekedett, hogy a szélvédője nagyobb felületen párás volt, ami nehezítette a kilátását.

1

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Fontos tudni:

Autóvezetőként igyekezzünk fokozott óvatossággal és figyelemmel, alacsonyabb sebességgel megközelíteni az olyan helyeket, ahol gyalogosok hirtelen megjelenésére lehet számítani – legyen szó gyalogos-átkelőhelyről, busz- vagy villamos-megállóhelyről.

  • A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • Az autósoknak fokozottabb figyelemmel és óvatossággal kell megközelíteni az olyan helyeket, ahol bárki az úttestre léphet!
  • Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét a körültekintő, előzékeny és szabálykövető közlekedésre.

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M7-es autópályán

Martonvásár közelében, a Balaton felé vezető oldalon lassú haladásra és torlódásra számítsanak a gépjárművezetők.

 

Átszerelte a rendszámot, a rendőrök elfogták

A Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást az ellen a fürgedi férfi ellen, aki egy forgalomból kivont Hyundai típusú autóra kiadott rendszámot tett egy Volkswagenre, és úgy közlekedett vele.