Gyorshajtásban az elsők – negatív rekordok a 84-es számú főúton

2020. 06. 03., sze - 09:47
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A hosszú hétvége alatt 149 sebességtúllépést rögzítettek a rendőrök Vas megyében.

A 84-es számú főút a megye fokozottan balesetveszélyes útszakaszai közé tartozik, ezért a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a pünkösdi hosszú hétvégén is ellenőrizték a főúton közlekedőket. Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése volt.

A hosszú hétvégén tartott ellenőrzések ideje alatt a rendőrök 149 esetben regisztráltak olyan közlekedési jogsértést, amikor a gépjárművezetők átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát. Közülük egy autós Nemeskeresztúr térségében a megengedett 90 km/h helyett 150 km/h sebességgel haladt, egy másik gépjárművezető pedig 90 km/h helyett 160 km/h sebességgel közlekedett Kissomlyó térségében.

A közlekedésrendészeti járőrök a gépjárművezetőkkel szemben a gyorshajtás miatt közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon.

 

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyakorlaton a rendőrkutyák

Szolgálati kutyás képzést tartottak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. július 15-én, a Velencei-tó partján.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szentesnél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Jutalom a kollégáknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített három balatonalmádi rendőrt a gépkocsifeltörők felderítésében és elfogásában végzett munkájáért.

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.