Gyorshajtással indult, több jogsértés is kiderült a rendőri ellenőrzéskor

2020. 05. 25., h - 15:03
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Paksi Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében tartottak fokozott rendőri ellenőrzést a hétvégén a kapitányság illetékességi területén.

Az elmúlt időszakban több alkalommal tartottak fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzéseket a paksi egyenruhások. A közlekedésrendészeti intézkedések célja minden esetben a közlekedésbiztonsági helyzet javítása volt. A 6-os számú főút paksi szakaszán végeztek sebességellenőrzést 2020. május 24-én délután a rendőrök, amikor egy – a megengedettnél gyorsabban közlekedő – Audi vezetője került lencsevégre. Az egyenruhások megállították a gyorshajtót.

Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőr halmozta a szabálysértéseket, ugyanis a 19 éves táborfalvai férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, sőt az általa vezetett – kölcsönbe kapott – autót is kivonták a forgalomból. A paksi közlekedési rendőrök a járművezetőt feljelentették az általa elkövetett jogsértések miatt, valamint az autó forgalmi engedélyét és a rendszámait is elvették.

A vasárnap délután megtartott ellenőrzések alkalmával további négy gyorshajtóval szemben intézkedtek a Paksi Rendőrkapitányság munkatársai.   

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja valamennyi közlekedésben résztvevő figyelmét a fegyelmezett közlekedési magatartásra. Kérjük, hogy mindenki toleranciát mutatva, másokra és saját magára odafigyelve, a szabályok maradéktalan betartásával vegyen részt a közlekedésben, tegye ezt azért,

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Virág mellé a megelőzés tanácsai

A rendőrök nemcsak a temetőkben és környékén segítik, támogatják a megemlékezés biztonságát, hanem Miskolcon a virágárusok bűnmegelőzést szolgáló szórólapot adnak a csokrok mellé.

 

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.