Halálos baleset az 54-es számú főúton – frissítve

2019. 09. 08., v - 10:14
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetben egy soltvadkerti nő vesztette életét, aki az elsődleges adatok alapján vezetés közben nem használta a biztonsági övet.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. szeptember 7-én délután Bócsa és Soltvadkert között halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

Az 54-es számú főúton, Bócsa felől Soltvadkert irányába közlekedett 14 óra 30 perc körül egy 34 éves nő egy Suzukival. A helyszíni szemle adatai szerint az út 40.570-es méterénél a sofőr megelőzött egy lassú járművet, ám a manőver befejezésekor – jelenleg ismeretlen okból – elvesztette uralmát az autó felett, a jobb oldali útpadkára sodródott, majd egy fának ütközött. A kocsi a becsapódást követően visszatért az útra, ám sofőrje – aki vezetés közben nem használta a biztosági övét – az útpadkára esett.

A baleset során az autóban egyedül utazó asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A járműszerelvény vezetője el tudta kerülni az útra visszasodródó Suzukival történő ütközést.

Az eset körülményeit büntetőeljárás keretében a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

 

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, minden esetben használjon biztonsági övet!

                                                                    … hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam